Kosttilskud | Køb billigt online hos Mecindo.dk (2023)

Hvad er kosttilskud?

Kosttilskud er som navnet antyder, et tilskud til din kost, altså den mad du hver dag spiser. Som regel dækker kosttilskud over pulver, tabletter, kapsler og mikstur med indhold af vitaminer, mineraler, urter eller andre plantedele. Du kan vælge mellem mange forskellige kosttilskud – også veganske. Det er ikke alle kosttilskud som er veganske, da kapsler kan indeholde ingredienser udvundet af dyr, mens f.eks. fiskeolien kommer fra fisk. Derudover kan selve kapslen være fremstillet af gelatine fra grise og kvæg.

Et kosttilskud er ikke bare tilfældigt sammensatte ingredienser. For at et kosttilskud må kaldes et kosttilskud, skal det indeholde vitaminer, mineraler, stoffer eller ingredienser, som har en ernæringsmæssig eller fysiologisk effekt på kroppen i en acceptabel grad. I Danmark registreres alle kosttilskud hos Fødevarestyrelsen.

Det vigtigste at huske på når du tager kosttilskud er, at det er et tilskud til din kost. Husk, at et kosttilskud aldrig kan erstatte en sund og varieret kost. Du bør derfor også holde dig til de dagligt anbefalede doser, som står beskrevet på det enkelte produkt. Ved tvivl kan du altid kontakte din læge, inden du begynder at tage et kosttilskud – særligt hvis du i forvejen tager medicin.

Hvilke kosttilskud skal man tage?

Der findes ikke en gylden regel for, hvilke kosttilskud du skal eller bør tage. Vi er alle forskellige og det samme er vores behov for bl.a. vitaminer og mineraler. Nogle af de årsager som gør at folk vælger at tage kosttilskud er, hvis de gerne vil vedligeholde huden, håret, negle eller understøtte deres bevægeapparat. Årsagen kan også være hvis overgangsalderen er begyndt. Her kan nogle kosttilskud og deres indhold af f.eks. salvie hjælpe mod symptomer som hedeture og søvnløshed. Hvis du er gravid, kan det også være en grund til at du tager kosttilskud, bl.a. folsyre som bidrager til vævsvæksten hos den gravide.

Herunder kan du, forhåbentligt, blive klogere på hvilke kosttilskud, forskellige grupper af mennesker bør være opmærksomme på.


Kosttilskud til fysisk aktive personer

Uanset om du løber, styrketræner, cykler eller noget fjerde, kan du i nogle tilfælde vælge at supplere din kost med et kosttilskud. Det kan være et kosttilskud som proteinpulver eller visse vitaminer og mineraler, men hvilket bør du vælge og hvad gør et kosttilskud egentligt i forbindelse med fysisk aktivitet?

(Video) ADA EVENT GILA DARI BUFF DOGE COIN BRO! AKANKAN ADA PROJECTS METAVERSE DI BUFF DOGE COIN?

Et omega-3 kosttilskud indeholder fedtsyrerne EPA og DHA, som i rette mængde bidrager til en normal hjertefunktion (ved et dagligt indtag på 250 mg EPA og DHA). Hvad omega-3/fiskeolie er, samt hvad forskellem på omega-3, -6 og -9 er, kan du læse vores guide til fiskeolie her.

Mineralet magnesium har flere fordelagtige egenskaber i forbindelse med sport og motion. Magnesium bidrager nemlig bl.a. til at mindske træthed og udmattelse, til en normal muskelfunktion og til at vedligeholde normale knogler. Bliv klogere på magnesium og alt hvad det bidrager til i kroppen.

C-vitamin bidrager til at vedligeholde immunforsvarets normale funktion under og efter intensiv fysisk træning (ved et dagligt indtag på 200 mg).


Kosttilskud til gravide

Er du gravid eller går du med planer om at blive det snart? Så er det en god idé, at du ved hvilke vitaminer og mineraler du bør tage, men også hvilke du skal undgå i for store mængder.

Allerede inden du bliver gravid er det vigtigt at tage vitaminet folat – også kaldet folsyre, folinsyre og folin.

Folinsyre er et B-vitamin og bidrager til dannelsen af fosteret og anbefales gravide at tage det allerede fra graviditetens planlægning og 12 uger ind i graviditeten.

Gravide skal sørge for at tilføre kroppen alle de essentielle vitaminer, mineraler og sporstoffer, så både mor og barn ikke kommer til at mangle. Det gøres primært ved at spise sundt og varieret.

(Video) Saham-Saham High Dividen. ITMG Sesuai Dengan Analisa!!

Sundhedsstyrelsen anbefaler gravide at tage tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Derudover bør gravide være opmærksom på, at de får nok calcium/kalk gennem kosten eller ved at supplere med et calcium tilskud. Sundhedsstyrelsen anbefaler gravide at tage et dagligt tilskud folsyre 400 mcg, 40-50 mg jern og 10 mcg D-vitamin.

Hvis du gerne vil have et kosttilskud som indeholder alle essentielle vitaminer og mineraler, som gravide behøver, kan du vælge et kosttilskud sammensat specielt til gravide.


Kosttilskud til børn

Som udgangspunkt er det vigtigt at dit barn får en sund og varieret kost. Det er nemlig gennem kosten vi tilfører kroppen vitaminer og mineraler, men hvis dit barn enten er kræsen, veganer eller andet, kan det være nødvendigt at give barnet et kosttilskud.

Kender du Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til børn og D-vitamin? Hvis ikke, så læs lige med her. Sundhedsstyrelsen anbefaler nemlig at børn i alderen 2 uger – 4 år får et dagligt tilskud D-vitamin på 10 mcg. Små børn fra 0-1 ½ år bør få D-vitamin i dråbeform, mens de lidt større børn kan få tyggetabletter.

Børn over 4 år anbefales at tage D-vitamin, 5-10 mcg, i vinterhalvåret. Det vil sige i månederne oktober til og med april.


Kosttilskud til ældre

Ældre har især godt af at tilføre ekstra kalk/calcium til kroppen, da det bl.a. indgår i knoglernes opbygning og vedligeholdelse. Sammen med calcium er D-vitamin et optimalt vitamin at tage. D-vitamin bidrager, som tidligere nævnt, til en normal optagelse og udnyttelse af calcium. Normalt får vi D-vitamin fra solens stråler, men i perioder hvor solen ikke er fremme, eller hvor vi ikke er meget ude, må vi tilføre D-vitamin ad en anden vej. Hvis du ønsker calcium og D-vitamin i ét og samme produkt, kan du f.eks. vælge UniKalk Plus Calcium + D-vitamin.

Populære kosttilskud

Udvalget af kosttilskud er stort og der findes mere eller mindre kosttilskud til ethvert behov. Nogle af de mest populære kosttilskud er multivitaminer og fiskeolie. Se de 5 populæreste kosttilskudskategorier her:

(Video) BUFF DOGE COIN AUDIT CERTIK ARMY WAJIB PAHAM INI!!

  • Vitaminer

I vitaminkategorien finder du alle vitaminer og multivitaminer. Derfor kan du nemt vælge kosttilskud med indhold af ét enkelt vitamin, eller flere vitaminer i ét og samme kosttilskud. Vitaminer findes i form af tabletter, kapsler, tyggetabletter, gummies, spray, pulver og dråber.

  • Mineraler

Calcium, jern og magnesium er bare tre af de mange mineraler du finder her i kategorien. Vil du have flere mineraler, så er det også her du finder sammensatte mineral kosttilskud. Ofte indgår mineraler også i multivitamintilskud. Et mineraltilskud findes bl.a. som kapsel, tablet, pulver og i flydende form.

  • Fiskeolie/omega-3

Fiskeolie i kapsler, som gummies/tyggetabletter og i flydende form. Se hele udvalget af fiskeolie kosttilskud til børn og vokse her. De varianter som tygges eller som er i flydende form, er i de fleste tilfælde tilført smag af bl.a. citrus eller frugt for at kamuflere smagen af fisk.

  • Mave og fordøjelse

Har din mave brug for ekstra opmærksom? Mave og fordøjelseskategorien indeholder alle de kosttilskud, som med deres indhold kan understøtte en normal mave og fordøjelse.

  • Overgangsalder

Med overgangsalderen følger symptomer som hedeture, uro i kroppen og søvnforstyrrelser som regel. Kosttilskud med bl.a. rødkløver og salvie kan bidrage til en behagelig overgangsalder.

Hvad er vitaminer?

Der er to typer af vitaminer: Fedtopløselige og vandopløselige. Der er stor forskel på hvordan de optages i kroppen og om det er muligt at indtage for meget af de forskellige vitaminer. Alt dette kan du blive meget klogere på herunder.

Fedtopløselige vitaminer: Fedtopløselige vitaminer (A-, D-, E- og K-vitamin) findes hovedsageligt i fedtholdige fødevarer, såsom animalske fedtstoffer, herunder smør og svinefedt, vegetabilske olier, mejeriprodukter, lever og fede fisk.

Mens din krop har brug for disse vitaminer hver dag for at arbejde ordentligt, behøver du ikke at spise fødevarer, der indeholder dem, hver dag.

Dette er fordi din krop gemmer disse vitaminer i din lever og fedtvæv til fremtidig brug. Disse lagere kan bygges op, så de er der, når du har brug for dem. Men hvis du har meget mere end du har brug for, kan fedtopløselige vitaminer være skadelige.

Vandopløselige vitaminer: Vandopløselige vitaminer (B- og C-vitamin) bliver ikke lagret i kroppen, så du skal have dem oftere. Hvis du har mere end du har brug for, skiller din krop sig af med de ekstra vitaminer gennem urinen. Da kroppen ikke lagrer vandopløselige vitaminer, er risikoen for overdosering ikke så stor.

Vandopløselige vitaminer findes i frugt, grøntsager og korn. I modsætning til fedtopløselige vitaminer, kan de blive ødelagt af varme eller ved at blive udsat for luft. De kan også være tabt i det vand, der anvendes til madlavning. Det betyder, at ved tilberedning af mad, især kogning, mister vi mange af disse vitaminer. Den bedste måde at holde på så mange af de

vandopløselige vitaminer som muligt, er at dampe eller grille fødevarer, snarere end at koge dem.

Hvad er mineraler?

Mineraler er nødvendige af tre hovedårsager: Vedligehold af knogler og tænder, kontrol af kropsvæsker i og uden for cellerne og at omdanne den mad du spiser, til energi. Mineraler findes i fødevarer såsom kød, korn (herunder kornprodukter såsom brød), fisk, mælk og mejeriprodukter grøntsager og frugt. Mineralerne er calcium, fosfor, jern, jod, magnesium, kobber, krom/chrom, mangan, molybdæn, selen og zink.

Køb de bedste kosttilskud på mecindo.dk

Vi fører et komplet udvalg af kosttilskud til ethvert behov. Køb dine kosttilskud hos Mecindo til gode, stærke og billige priser. Vi forhandler kosttilskud fra alle populære mærker, bl.a. Biosym, Berthelsen, KAL, Mivi Total, Natur Drogeriet, Natures Own og Solaray.
På mecindo.dk kan du købe alt inden for håndkøbsmedicin, helsekost, kosttilskud og personlig pleje. Vi har et bredt udvalg i hver kategori, så du finder nemt det du leder efter. Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice.

FAQs

Hvilke kosttilskud anbefales? ›

Mælk og mejeriprodukter giver calcium, kalium, magnesium, selen, zink og jod. Fisk giver selen, zink, magnesium og jod. Kød og fjerkræ giver magnesium, jern, selen og zink. Lever giver jern.

Hvem har gavn af kosttilskud? ›

Hvis du som almindelig rask person spiser sund og varieret mad og eventuelt følger De officielle Kostråd, får du masser af vitaminer og mineraler. Generelt har du derfor ikke behov for at tage tilskud af vitaminer og mineraler.

Er kosttilskud nødvendige? ›

Nej, for de allerfleste er det ikke nødvendigt med kosttilskud. Mange tager multivitamin for en sikkerheds skyld, men for de fleste er det unødvendigt. I Danmark spiser vi generelt en kost, der dækker de flestes behov for vitaminer og mineraler.

Er Mecindo trygt? ›

Vi er en online sundhedsbutik, som har eksisteret siden 2012. Vi leverer kvalitetsvarer inden for bl. a. kosttilskud, personlig pleje, helsekost, skønhed og medicare hurtigt og nemt til kunder landet over.

Hvad er de vigtigste kosttilskud? ›

A-vitamin er et af de vigtigste vitaminer og har grundlæggende betydning for en række forskellige, essentielle processer i kroppen.
...
A-vitamin
  • en normal omsætning af jern.
  • at vedligeholde normale slimhinder.
  • at vedligeholde en normal hud.
  • at vedligeholde et normalt syn.
  • immunsystemets normale funktion.

Hvilke kosttilskud skal man ikke tage sammen? ›

Tag aldrig jern samtidig med kalktilskud – eller mad med kalk – for det nedsætter kroppens optagelse af jern. Med andre ord er det en dårlig idé at tage sin jerntablet sammen med morgenmaden, hvis du spiser mælkeprodukter. Undlad også mad og drikke med koffein lige før/efter indtagelse af jerntilskud.

Hvornår er det bedst at tage kosttilskud? ›

Vitaminpiller skal helst tages efter et måltid og aldrig på tom mave. Ellers forsvinder de meget hurtigt ud med urinen igen. Det gælder i særlig grad de vandopløselige B og C-vitaminer. Allerbedst vil det være hvis man kan tage dem i løbet af dagen i små portioner.

Er der bivirkninger ved kosttilskud? ›

Der kan være risiko for bivirkninger ved brug af tilskud med vitaminer og mineraler, der langt overstiger ens behov. Og som altså overstiger de doser af vitaminer og mineraler, som det er muligt at spise i en almindelig kost.

Kan kosttilskud være farlig? ›

​​​Fødevarestyrelsen advarer forbrugerne mod en række kosttilskud til salg på hjemmesiden www.ironyou.dk. Virksomheden sælger bl. a. kosttilskuddet Angel Dust, som indeholder det farlige kemiske stof 1,3-dimethylamylamin (DMAA), der kan give både hjertestop og hjerneblødninger.

Er der forskel på dyre og billige vitaminer? ›

Dyrere vitaminpiller er bedre end billigere vitaminpiller

Susanne Bügel er enig i, at der ikke er så stor forskeldyre og billige vitaminpiller. Hun er lektor ved Institut for Human Ernæring ved Københavns Universitet: »Der er ingen videnskabelig dokumentation for, at dyrere vitaminpiller er bedre end de billigere.

Hvor mange kosttilskud må man tage? ›

Fødevarestyrelsen anbefaler generelt, at børn og voksne som udgangspunkt ikke tager tilskud af vitaminer og mineraler, bortset fra D-vitamin: Fødevarestyrelsen anbefaler voksne og børn fra 4 år til 70 år til at tage et D-vitamintilskud på 5-10 μg dagligt i vinterhalvåret (fra oktober til april).

Er billige vitaminer gode? ›

Vitaminerne og mineralerne i billige vitaminpiller er lige så gode som i de dyre. Vitaminerne og mineralerne i både dyre og billige vitaminpiller skal leve op til fødevarelovens krav.

Hvem ejer Mecindo? ›

Mecindo.dk ejes og drives af Web Nordic A/S.

Hvad er Med24? ›

Med24.dk åbnede tilbage i 2005, og vi har i dag mere end 18.000 helseprodukter til super priser. Vi tilbyder dermed Danmarks største udvalg af produkter inden for helse, skønhed, personlig pleje, naturlægemidler, kosttilskud og medicin (håndkøb).

Er det farligt at få for meget magnesium? ›

For meget magnesium kan bl. a. føre til diarre. Overdosering kan blive livstruende, men der skal som regel store doser til.

Er gurkemeje pulver sundt? ›

Gurkemeje har også længe været brugt som naturmedicin til en sundere hud, immunforsvar, inflammation/betændelse i kroppen, forbedre hjertesundhed, led, bevægelsesapparat, hukommelse og meget mere. Kort sagt er der potentielt mange sundhedsmæssige fordele at hente ved at indtage gurkemeje dagligt.

Hvad skal man tage D vitamin sammen med? ›

Det er derfor en god ide at tage D-vitaminholdige kosttilskud sammen med et måltid. Du får fedt nok, hvis der er lidt olie, fed fisk, frøholdigt brød eller ost i din mad. Tager du D-vitamin i tabletter kombineret med kalk, skal du være opmærksom på, at de oftest skal tages 2 gange dagligt.

Hvorfor skal man tage magnesium om aftenen? ›

Magnesium er et tilskud, som er med til at give ro til musklerne, og derfor har mange glæde af at tage magnesium inden sengetid. Tag det gerne 1 times tid inden du skal sove, for at slappe mere af.

Er der bivirkninger ved magnesium? ›

Magnesium har kun få bivirkninger og anses generelt som et sikkert kosttilskud for de fleste mennesker, men indtagelse kan resultere i følgende bivirkninger: Tynd mave (dette kan modvirkes ved at reducere den daglige dosis). Kvalme og mavesmerter. Træthed (søg læge hvis opleves gennem længere tid)

Er der nok D-vitamin i en multivitamin? ›

Guide til multivitaminer - det skal du vide! Et tilskud af multivitaminer kan opfylde dit behov for essentielle næringsstoffer, når maden på tallerkenen ikke indeholder nok calcium, kalium, D-vitamin og B12-vitamin. Bliv klogere på alle de mange og spændende vitaminer, som du nemt kan få gennem multivitaminer!

Er Vitaepro pengene værd? ›

Vitaepro er i sin helhed ikke dårlig for dig, men det bidrager ikke mere end en multivitaminspille, og derfor kan vi ikke anbefale Vitaepro, fordi det først og fremmest er langt billigere at købe en multivitaminspille, men også fordi de får deres produkt til at fremstå unikt.

Kan man få for meget D-vitamin tilskud? ›

Kan man få for meget D-vitamin? Det er ikke muligt at for meget D-vitamin fra sol og kost. Derimod kan tilskud af D-vitamin fra kosttilskud føre til for høje niveauer i blodet, der muligvis kan øge risikoen for nogle kræftformer.

Er magnesium og zink det samme? ›

Zink er nødvendig for udvikling og korrekt funktion af celler. Magnesium kan reducere inflammatoriske markører, ifølge undersøgelser. Vores immunsystem har brug for vitamin B6 til at producere hvide blodlegemer.

Hvem godkender kosttilskud i Danmark? ›

Kosttilskud skal registreres i Fødevarestyrelsen, når de skal markedsføres i Danmark. Der sker ikke en godkendelse, da de enkelte produkter ikke gennemgås systematisk af Fødevarestyrelsen, før virksomhederne sender dem på markedet.

Er kosttilskud kræftfremkaldende? ›

Advaret om tilskuddene i årevis. I Kræftens Bekæmpelse har man i flere år anset antioxidanter fra kosttilskud som E-vitaminpiller, A-vitamin, C-vitamin og selenpiller som skadelig for kræftbehandlingen. Udover i kosttilskuddene findes der antioxidanter i fødevarer og naturligt i kroppen.

Er ingefær blodfortyndende? ›

Ingefær antages at virke blodfortyndende og kvalmestillende, dæmper betændelser og som en antioxidant. Ingefær påvirker formentlig kemiske signalstoffer af typen eikosanoider.

Hvor mange bruger kosttilskud? ›

59 procent af danskerne tager kosttilskud, men for de flestes vedkommende er det helt overflødigt. Seks ud af ti danskere snupper hver dag en vitaminpille til maden, men for langt de fleste er den fuldstændig overflødig. Det viser en ny analyse fra DTU Fødevareinstituttet.

Hvad er de bedste vitaminpiller? ›

Biosym Omnimin er de bedste vitaminpiller på markedet. Det er det navn du igen og igen støder på, hvis du undersøger test indenfor vitaminpiller og kosttilskud. Og Biosym Omnimin har derfor også vundet flere forskellige priser.

Kan man få for meget levertran? ›

Kan jeg få for meget levertran? Levertran indeholder fedtopløselige vitaminer, og for ikke at få for meget, er det derfor vigtigt, at du holder øje med, hvor store mængder af D- og A-vitamin du indtager dagligt. Hvis du eksempelvis tager en multivitamin-tablet, er det overflødigt også at tage levertran.

Hvad mener læger om VitaePro? ›

Hvad siger forskningen og videnskabelige studier? Undersøgelser har påvist at antioxidanterne vi bruger i VitaePro, C-, E-vitamin og selen, bidrager til at beskytte cellerne imod oxidativt stress. Videnskabelige studier har vist at virkestofferne i VitaePro har mange forskellige virkninger.

Hvilke vitaminer mangler ældre? ›

Vitaminer til senior

Når du bliver ældre, får du et større behov for at få tilført D-vitamin. Det skyldes, at din hud ikke længere er så god til at danne vitaminet, og at dine nyrer ikke længere er gode til at aktivere det. D-vitamin spiller en vigtig rolle for blandt andet knoglesundhed og immunforsvar.

Er forhøjet B12 farligt? ›

-studie viser, at patienter med et forhøjet niveau af B12-vitamin i blodet har større risiko for at få konstateret kræft. Patienter, der behandles med B12- vitamin, har dog ikke øget risiko, ifølge forskerne.

Kan vitaminer skade leveren? ›

Når det kommer til overdosering af vitaminer, er det specielt de fedtopløselige vitaminer, du skal være opmærksom på. A vitamin kan i meget store doser føre til skadeleveren, samt tørre slimhinder og hud. Indtager du en overdosering af E vitamin, kan det give en øget risiko for blødninger.

Kan man blive forkalket af at spise for meget kalk? ›

Studiet konkluderer, at et højt indtag af total kalcium, som primært stammede fra kosten, var forbundet med en nedsat risiko åreforkalkning. Derimod kan større mængder kalciumtilskud øge risikoen for forkalkning af kranspulsårerne. Jo større tilskud, desto højere risiko.

Hvad er forskellen på D-vitamin og D 3 vitamin? ›

Der er nærmest ingen forskel på vitamin D og vitamin D3. Vitamin D er som skrevet splittet op i to former kaldet D2 og D3. Ser man derfor på indholdet i vitamin D, indeholder det ofte også vitamin D3. Vitamin D er derfor bare et overordnet udtryk for vitamin D2 og D3.

Er 35 mikrogram D-vitamin for meget? ›

Børn og voksne. Anbefalingen til børn over 4 år og voksne lyder på et tilskud på 5-10 mikrogram D-vitamin i vinterhalvåret fra oktober til og med april. Man bør undgå at overskride den anbefalede daglige dosis, med mindre man har aftalt andet med sin læge.

Er 30 ug D-vitamin for meget? ›

Alle voksne og børn fra 4 år anbefales et kosttilskud med 5-10 μg vitamin D i vinterhalvåret (fra oktober til april). Derudover anbefales 10µg D-vitamin dagligt hele året til: Gravide. Børn og voksne med mørk hud.

Hvem ejer Med24 DK? ›

Med24 blev stiftet af de to barndomsvenner Nils Træholt og Kristian Brinckmann. De havde en stor og fælles interesse for E-handel og drev allerede mindre online shops på hobbybasis sideløbende med deres respektive jobs som E-commerce Manager hos Danfoss og advokat hos Kromann Reumert i Århus.

Hvornår på dagen er det bedst at tage kosttilskud? ›

Vitaminpiller skal helst tages efter et måltid og aldrig på tom mave. Ellers forsvinder de meget hurtigt ud med urinen igen. Det gælder i særlig grad de vandopløselige B og C-vitaminer. Allerbedst vil det være hvis man kan tage dem i løbet af dagen i små portioner.

Hvor lang tid går der før kosttilskud virker? ›

Hvor hurtigt virker vitaminpiller? Det er meget individuelt hvor hurtigt vitaminer virker i kroppen. Det kommer både an på hvor meget du i forvejen har i kroppen, men også om du tager vitaminerne på det rigtige tidspunkt.

Hvorfor skal man tage jern om aftenen? ›

For at nedbryde og optage kalk, er det en god ide at tage tilskuddet efter aftensmaden, da du har brug for mavesyre for at optage kalken. Din mavesyreproduktion er højest efter et måltid og gerne sidst på dage evt. efter din aftensmad. Husk at jern og calcium ikke tages sammen!

Kan mangel på D-vitamin give træthed? ›

Nedsat muskelkraft og smerter i knoglerne er typiske symptomer på D-vitaminmangel. Der har været snak om, at træthed og nedtrykthed kunne være symptomer på D-vitaminmangel, men det har ikke noget på sig, med mindre at man har udtalt mangel, og det er meget sjældent, fortæller Lars Rejnmark.

Hvad sker der hvis man spiser for meget D-vitamin? ›

Bivirkninger ved overdosering af D-vitamin

Symptomer efter for store mængder D-vitamin ses i praksis kun ved højdosis kosttilskud (typisk over 100 mikrogram per dag for voksne) og selv her sjældent. Symptomerne er mavesmerter, opkastning, hovedpine, dehydrering og hjerterytmeforstyrrelser.

Hvad sker der hvis man mangler B12 vitamin? ›

Det gælder især mavetarm-systemet, hvor symptomerne kan være oppustethed, diarré og forstoppelse. Knoglemarven og nervesystemets celler deler sig også hurtigt - her kan B12-mangel vise sig som blødninger i huden, infektioner, træthed, føleforstyrrelser, psykologiske symptomer og depressive tendenser.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated: 03/09/2023

Views: 5865

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.